Wij zijn een sociale en actieve fotoclub die uit maximaal 35 leden bestaat. Iedere eerste woensdag van de maand komen we bij elkaar in De Rank te Wolvega. De avond duurt van 19.30 uur tot ongeveer 22 uur. Er wordt veel georganiseerd en de leden hebben ieder hun eigen inbreng. Naast het organisatieteam zijn er diverse werkgroepen actief.

Clubavond
De maandelijkse clubavonden bestaan voornamelijk uit het tonen en bespreken van eigen fotowerk gemaakt tijdens excursies, foto van de maand opdrachten en vrij werk. Om gezamenlijk tot een hogere kwaliteit van het gemaakte beeld te komen, is een inhoudelijk kwalitatieve fotobespreking van belang. De club steekt dan ook veel energie in het naar een hoger plan tillen van fotobesprekingen.

Op deze clubavond komen verschillende rubrieken voorbij: de kettingfoto, één of twee leden laten hun mooiste foto’s van de voorgaande periode zien. Iemand bespreekt zijn/haar favoriete fotograaf. Foto’s van excursies of workshop worden getoond.

Verder hebben we 'foto van de maand' met een thema. Elk lid stuurt 1 foto digitaal in welke vooraf op de website wordt getoond. Op de clubavond komen alle foto’s aan bod en worden deze opbouwend en respectvol voorzien van commentaar. Alle leden stemmen anoniem welke foto hem of haar het meest aansprak. Zo komen we op een top 3.

Voorafgaand aan de maandbijeenkomsten sturen we een nieuwsbrief aan de leden met daarin nieuws vanuit het organisatieteam en de agenda voor de komende clubavond.

Werkgroepen
Er zijn meerdere werkgroepen actief. Zo hebben we een excursiecommissie, die een paar keer per jaar een excursie organiseert, en een werkgroep exposities. Zij streven ernaar om twee keer per jaar ons fotowerk te exposeren op diverse locaties in de omgeving van Weststellingwerf.
De werkgroep Wedstrijd & Ontwikkeling attendeert de leden op de aankomende fotobond wedstrijden en organiseert de praktische uitvoering. Ieder lid heeft een eigen interesse in fotografie. Zo zijn er binnen de club meerdere groepen die hun gezamenlijke passie delen en uitoefenen. Denk aan portret, natuur of abstracte fotografie.

Fotobewerken
Het gebruikmaken van een programma fotobewerken is een individuele keuze. Wij laten die keuze aan de leden zelf. Respect voor elkaars standpunt is het uitgangspunt. Het is toegestaan om foto’s naar eigen inzicht te bewerken.

We gaan correct om met de foto’s van onze leden en van anderen. Bij fotowedstrijden die we als club organiseren respecteren we de auteursrechten van elke fotograaf.

Fotobond
Onze fotoclub is aangesloten bij de Fotobond. Dit biedt ons de mogelijkheid om regelmatig, voor een kleine bijdrage, een interessante lezing bij te wonen of workshop te volgen.